Corona?

Corona is plotseling gekomen en zal niet zo snel meer weggaan. Het heeft een enorme impact bij iedereen. Ouderen, jongeren, werkenden, studenten, niet-werkenden en werkzoekenden, allemaal hebben we op de een of andere manier last van Corona.

Ook onze bedrijfstak, computeropleidingen, heeft hier mee te maken. Stond eerst onze agenda nog vol met computertrainingen, na februari/maart is dit compleet veranderd.

Was het eerst zo dat de trainingen vooruitgeschoven werden, daarna was het duidelijk dat Corona nog wel even zou blijven. Inmiddels, april, is het zo dat alle trainingen zijn geannuleerd….

Bij de pakken neerzitten?

Nee, bij de pakken neerzitten is niet mogelijk. Helemaal niets doen kan ik (Rudy Rensink) niet en derhalve ben ik nog actiever met online trainingen aan de slag gegaan. Ik heb in de afgelopen jaren reeds diverse online trainingen gemaakt en gepubliceerd, zie bijvoorbeeld op Soofos. Soofos is een aanbieder van online trainingen met inmiddels een aanbod van ruim 500 trainingen.

Ik (Rudy) ben al jaren bezig met het maken en publiceren van trainingen, zowel in het Nederlands als het Engels. Ik heb vele duizenden cursisten die wereldwijd een van mijn trainingen volgen.

Door de Corona ben ik, net zoals vele anderen, vanuit huis gaan videobellen. Met name Zoom en Teams zijn de twee zakelijke programma’s die ik gebruik. En ja, Zoom is minstens zo veilig als Teams, mits je weet hoe je deze programma’s moet instellen.
Niet voor niets komen er ongenode bezoekers je huis binnen als je de voordeur constant open laat staan. Dat is bij Zoom niet anders…

Het kon dan ook niet uitblijven, ik heb voor Zoom gelijk maar een online training gemaakt: https://soofos.nl/cursus/leer-alles-van-zoom/?ref=78.

En, ik heb inmiddels ook de eerste Excel-training gegeven aan 4 verschillende mensen uit diverse plekken in Nederland. En dat ging feitelijk nét zo soepel alsof ik in de trainingsruimte zat.

En verder?

Hoe het de komende maanden gaat met Corona en, in ons geval, computertrainingen is natuurlijk koffiedik kijken. Excel, Word, PowerPoint en Outlook lenen zich prima om virtueel te trainen. Ik ben inmiddels met enkele klanten in contact om de regulier geplande trainingen virtueel te verzorgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat die trainingen door ons prima verzorg gaan worden met een zeer hoog rendement, dat blijft ons streven!

Meer informatie over de virtuele trainingsmogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Plaats een reactie