Fysieke Mind Map workshop in Bunnik!

Op 13 oktober heeft Mind Map Master Trainer Rudy Rensink weer een mindmapworkshop mogen verzorgen, dit maar bij de VVD afdeling Bunnink. De deelnemers wilden graag meer inzicht krijgen hoe ze makkelijker met informatie en het terughalen ervan om kunnen gaan. Was een groot succes!

De organisator, Fred Schenk, gaf aan dat alle deelnemers unaniem enthousiast waren over de inhoud en de vorm van de workshop!

Virtueel én Fysiek

Corona

Corona beïnvloed ieders leven en ook voor een groot deel ons werk en het leren.

Zo-ook dus voor de trainingen die wij al bijna 30 jaar mogen verzorgen of de gebieden van Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint, Access en Outlook) en MindMappen en snellezen.

Wij van DigiTrain zijn in 2020 veel vaker virtuele trainingen gaan geven dan in de jaren daarvoor, waarin het sporadisch voorkwam.
We hebben sinds oktober 2020 de keuze gemaakt om ons volledig te richten op virtueel trainen. Oftewel, zowel docent als de cursisten zitten ieder achter een eigen computer. Alle trainingen die op de site staan worden via virtuele training gegeven, wel zo duidelijk.

Geen fysieke trainingen meer?

Wij richten ons nu volledig op de virtuele trainingen. Maar, we hebben tientallen jaren fysieke trainingen verzorgd, heel vaak InCompany bij bedrijven, overheden en instellingen. Uiteraard kunnen we dat nog steeds en doen we dat ook graag.
Dus, heeft u liever dat de docent bij u intern komt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Virtueel neemt een vlucht!

Schreef ik (Rudy Rensink) in mijn nieuwsbericht van april dat ik één virtuele training verzorgt heb, inmiddels zijn dat er al meerdere geweest. En, aangaande productiviteit doen ze niets onder voor een fysieke training!

En de voordelen van virtueel trainen zijn helder te benoemen:

  • géén reistijd
  • goedkoper (door minder reisuren, reiskosten, parkeren)
  • milieuvriendelijker (geen reizen meer van/naar trainingslocatie)

De evaluaties met de deelnemers zijn wederom uitermate positief, daar zijn we trots op!

Read more

Corona?

Corona is plotseling gekomen en zal niet zo snel meer weggaan. Het heeft een enorme impact bij iedereen. Ouderen, jongeren, werkenden, studenten, niet-werkenden en werkzoekenden, allemaal hebben we op de een of andere manier last van Corona.

Ook onze bedrijfstak, computeropleidingen, heeft hier mee te maken. Stond eerst onze agenda nog vol met computertrainingen, na februari/maart is dit compleet veranderd.

Was het eerst zo dat de trainingen vooruitgeschoven werden, daarna was het duidelijk dat Corona nog wel even zou blijven. Inmiddels, april, is het zo dat alle trainingen zijn geannuleerd….

Bij de pakken neerzitten?

Read more

Nu ook in de Achterhoek trainen!

Vanaf 2020 is het ook mogelijk om in de Achterhoek de trainingen van DigiTrain te volgen!

In het buitengebied van Doetinchem is onze trainingsruimte gereed gemaakt voor het verzorgen van alle trainingen die door DigiTrain en MindMap.Nederland aangeboden worden.

Read more

Lage prijs garantie!

Stunten met prijzen wordt afgeraden.
Dat doen wij dus ook niet!

Waarom we toch kunnen trainen voor deze lage prijzen? Het antwoord is simpel:

TRAINERS:

In de markt van computeropleidingen wordt gebruik gemaakt van kundige docenten. De meeste van deze docenten zijn Freelance. Dat houdt in dat ze voor meerdere opdrachtgevers werken.
Dus, de ene keer werken ze voor een groot landelijk opererend opleidingsinstituut en de andere keer voor een klein trainingsbureau. En vaak gebruiken ze daarbij hun eigen trainingsmateriaal.

Read more

E-mail

E-mail is niet meer weg te denken uit ons leven. Was het vroeger een nieuwtje, leuk, is het nu de normaalste zaak van de wereld.

Sterker nog, als je e-mail het niet meer doet of je krijgt een tijdje geen e-mail, worden sommige mensen erg zenuwachtig :-).

Ik kan me een van de eerste trainingen in E-mail herinneren. Het was de verzekeringsmaatschappij van ‘Foutje, bedankt!’. Weet je nog?
Ik trainde diverse groepen in hun hoofdkantoor in Zoetermeer en het leek soms een chaos. Waarom?

Read more

MS-Office kost honderden euro’s per maand!

Ik heb de afgelopen tijd aan verschillende mensen gevraagd of ze wel eens wat moeten opzoeken in Microsoft Office. Daar kwam soms een heleboel los!

“Hoe gaat dat precies met een automatische inhoudsopgave in Word?”
Of,
“Hoe haal je nu snel en simpel die opmaak in Excel weg of maak je snel een overzicht met de ALS-functie”
Of,
“Hoe kan je snel animatiepaden toevoegen in PowerPoint”.

Dat soort vragen.

En als je dan vraagt hoeveel tijd ze per keer nodig hebben om iets op te zoeken zijn dat veel minuten per dag. Soms wel tientallen per dag! Een uur per week is er niets bij. En vier uur per maand is al helemaal niets.
Plak daar eens een kostprijs van enkele tientjes per uur aan vast én kijk eens wat ze voor productiviteit in die uren hadden kunnen bereiken en je begrijpt het al, dat gaat over véél geld!

Read more

DigiTrain in 1992 opgericht

Op 1 januari 1992 zijn we van start gegaan!

Allereerst met automatiseringsadvies aan accountants- en administratiekantoren, maar al snel werden ook trainingen in de specifieke software gegeven.

Geleidelijk aan ook eigen trainingen gemaakt, zoals ‘Omgaan met de PC’ wat in die tijd, met de opkomst van de stand-alone Personal Computer, erg nodig was.

Vraag hier vrijblijvend informatie/prijsopgave